afmeldservice om geadresseerd drukwerk te stoppen

 

Drukwerk belandt vaak ongeopend bij het oud papier of in de vuilnisbak. Dat  willen we voorkomen. Deze website maakt het makkelijker om geadresseerd drukwerk te stoppen.

De lijst van bedrijven en organisaties biedt verschillende mogelijkheden om door te geven dat je bepaalde post niet wilt ontvangen. Het mooist is natuurlijk als een bedrijf op de eigen website keuzemogelijkheden biedt, zoals "wel een nieuwsbrief via email, maar niet via de post". Op de pagina "voorbeelden" zie je hoe dat werkt.

Je voorkeur via email kenbaar maken is ook een goede methode. Dan is het handig als er een email-adres beschikbaar is dat speciaal voor dit doel in gebruik is.

Telefonisch doorgeven kan soms ook uitkomst bieden.

Tot slot is er nog de ouderwetse brief, die je kunt sturen. Omdat een adres, waar die brief aan gericht moet worden, soms lastig te vinden is, willen we die voor je opzoeken.

Om het nog gemakkelijker te maken kun je een kant-en-klare brief uitprinten.

Kijk in de lijst welke mogelijkheden bedrijven bieden.

Waarom papier besparen?

Papier is overal, we gebruiken het in allerlei vormen, van hoogwaardig reclamedrukwerk, tot laagwaardig (gerecycled) toiletpapier. Papier hergebruiken is mogelijk, maar toch er is altijd nieuwe grondstof, water en energie nodig voor de productie. Daarom is papierbesparing zinvol.

 

Voor bedrijven is het van belang dat drukwerk niet verspild wordt. Dus alleen toezenden aan consumenten die er wat mee doen. Mensen die het papier ongezien bij het oud papier gooien kunnen van de verzendlijst afgehaald worden. Dat scheelt ook in de kosten. Een goed alternatief is een email-nieuwsbrief, waarmee klanten worden geinformeerd.

 

Deze site biedt handvatten om de hoeveelheid ontvangen en verzonden drukwerk te verminderen. Daarnaast vind je hier veel tips om op papier te besparen.

 

Overigens kan papierbesparen ook tijdwinst opleveren! Het bekijken, sorteren, lezen en weggooien van alle (ongevraagde) post kost veel tijd. Afmelden van geadresseerde post en tegenhouden van ongevraagd drukwerk levert dus ook een tijdsbesparing.

 

 

 

 

 

 

populaire afmeldingen